Cégvilág

A szocialisták a Molról: "felháborító és nemzetietlen" a Robin Hood-ról alkotott vélemény

A Molnak nem tetszik a Robin Hood-adó, és ez nem tetszik a kormánypártnak - idézi a Hírszerző a távirati irodát. A Mol szerint nem véletlen Szanyi Tibor véleménye.

Felháborítónak és nemzetietlennek tartja a szocialista Szanyi Tibor, hogy a Mol rossz és rövidlátó parlamenti döntésnek nevezte az úgynevezett Robin Hood-adót.

A pénzügyi válság miatt meghozott intézkedések 300-400 milliárd forintot tesznek ki, 2008-ban pontosan ennyi az olajtársaságnak csak a profitja - közölte az MSZP-frakció távhő eseti munkacsoportjának vezetője.



Ha a cég éveken át képes volt százmilliárdokban mérhető kedvezményekre szert tenni azzal a jelszóval, hogy a Mol sikere Magyarország sikere, akkor Magyarország most azt mondja, hogy a Mol sikeréből az emberek részesedni akarnak - fogalmazott a politikus.

“Nem véletlen, hogy Szanyi Tibor képviselő úr mai sajtótájékoztatóján indulatos kifejezésekkel szándékosan félremagyarázta a MOL korábbi közleményét, mint ahogy az sem véletlen, hogy korábban az Országgyűlésben szinte egyedüliként nem támogatta a stratégiai vállalatok védelméről szóló törvényt, s annak idején állásfoglalásaival nyíltan támogatta az OMV kudarcba fulladt ellenséges átvételi kísérletét – reagált Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója  az MTI kérdésére.”

Robin Hood Szanyi Mol nemzet
Kapcsolódó cikkek