Elcsúszhatunk egy rossz utasbiztosításon

Több millió forintba is kerülhet utólag a síelés, ha baleset éri az embert, és nincs megfelelő biztosítása. Sőt, akkor is drága mulatság lehet a téli vakáció, ha másnak okoz balesetet a figyelmetlen síelő.

Milliós károk: a magyarok kétharmada biztosítás nélkül síel

A magyar síelőknek csak alig harmada köt utasbiztosítást - esetleg síbiztosítást -, és a kedvezményes külföldi orvosi ellátásra jogosító, ingyenesen elérhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát is csak minden második síelni induló váltja ki - közölte felmérésének eredményét a kutatást végző egoMedia-t üzemeltető AEGONdirekt.hu.

Drágábbak lettek a síbérletek - Ausztria viszi a prímet, sí körkép

Stagnálásról vagy enyhe visszaesésről számoltak be a síutakra szakosodott hazai utazási irodák. Olcsóbb az önellátás, így sokan inkább ezt a formát választják. Már valamennyi síközpontban elindult a 2012/13-as szezon, a hazai sípályák üzemeltetői bíznak a tavalyinál jobb forgalomban. Az elmúlt években végrehajtott százmilliós fejlesztéseknek – és részben a gazdasági válságnak – köszönhetően ugyanis igen népszerűvé vált az itthoni síelés, egy hidegebb hét végén akár tíz-tizenötezren is síelhetnek Magyarországon.

Magyarok és oroszok vásárolják fel az osztrák szállodákat

Kelet-Ausztriában Lackenhof am Ötscher egykor kedvelt sportközpont volt. Ám az 1990-es évek óta lefelé csúszott. Ma azonban ismét jókedv uralkodik a kisvárosban, nem utolsósorban a külföldi befektetőknek köszönhetően.
Világgazdaság Piactér