Egész éjjel szakadt a hó az ország legmagasabb pontján, így hétfőn hófehér tájjal fogadta a szabadidős programra vágyókat a Kékestető – a tájat az MTI fotósa járta körbe.

Fotó: Komka Péter

A sípályák mellett az agrárium is örülhet annak, hogy hűvösebb idő köszöntött be Magyarországon, hiszen lehet még böjtje az enyhe télnek: a növénytermesztők az áttelelő kártevőktől és kórokozóktól, a kertészek és a méhészek pedig a túl korán aktivizálódó, a gyümölcsfákat és a méheket sújtó tavaszi fagyoktól tartanak leginkább. 

Sokan nem is várták meg a havazást, minden harmadik fiatal tervezett vagy tervez külföldi utat. A VG értesülése szerint a legnagyobb, legnépszerűbb síparadicsomokat nem fenyegeti a bezárás veszélye, így aki nem szeretne lemondani a téli síeléséről vagy épp snowboardozásról, nagy valószínűséggel talál majd olyan helyszínt, ahol űzheti egyik kedvenc hobbiját.

Európa-szerte drágult a síelés, de a szenvedély mindent visz: az elmúlt év devizaárfolyam-mozgásai miatt pórul jártak a nem eurót használó országok síelői, a magyaroknak is többe kerül a téli vakáció.

Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter