százalék

Pluszba fordult a BUX

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) részvényindexe piros zónából zöldbe került a délutáni órákra.

Csökkent a munkanélküliség 2016-ban

A múlt év negyedik negyedévében a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 76 ezerrel 205 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,7 százalékponttal 4,4 százalékra csökkent. 2016-ban átlagosan 235 ezren voltak munkanélküliek, 73 ezerrel kevesebben, mint 2015-ben. Az éves munkanélküliségi ráta 5,1 százalékos értéke szintén 1,7 százalékponttal volt alacsonyabb az előző évinél - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A forgalomban lévő húszezresek jelentős része már új bankjegy

A forgalomban lévő húszezer forintos bankjegyek 85 százaléka már az új típusú húszezres, a 2015 december elején bevezetett új húszezresek terjedése felülmúlta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozásait - mondta az MNB készpénzlogisztikai igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Elég 1 forint támogatás és minden ellenőrizhet az ÁSZ

A Transparency International Magyarország (TI) tegnap levélben fordult parlamenti képviselőkhöz és az adatvédelmi ombudsmanhoz az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvényjavaslat szerinte problémás rendelkezéseivel kapcsolatban, melynek általános vitája ma zárul a Parlamentben.

Roubini "az ujjából szopja", de eddig igaza volt

Nouriel Roubini szerint jelenleg 40 százalék a "W" alakú recesszió kialakulásának esélye. Egyes elemzők kétkedve fogadják a közgazdász becslét, az FT Alphaville pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy Dr. Végzet sosem állította, hogy biztos alapokon nyugszanak a jövendölései.

Újra rekordszinten az alapkamat

A Monetáris Tanács az elemzői várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 6 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamat mértékét – derült ki az MNB közleményéből. A hazai irányadó ráta a kétszintű bankrendszer 1990-es létrejötte óta mindössze egyszer volt ilyen alacsony szinten.
Világgazdaság Piactér