Magyar gazdaság

Roubini "az ujjából szopja", de eddig igaza volt

Nouriel Roubini szerint jelenleg 40 százalék a "W" alakú recesszió kialakulásának esélye. Egyes elemzők kétkedve fogadják a közgazdász becslét, az FT Alphaville pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy Dr. Végzet sosem állította, hogy biztos alapokon nyugszanak a jövendölései.

Roubini tegnap szögezte le, hogy jelenleg 40 százalékos esélyt lát a kettős kialakulására. A Real Time Economics munkatársai ugyanakkor szkeptikusan fogadják a bejelentést, mondván: a 40 százalékos esély szabálya arra jó, hogy a megszólaló bekerüljön a hírekbe, de védhesse magát, ha netán mégsem válna be a jóslata.

Az FT Alphaville erre reagálva emlékeztet arra, hogy Dr. Végzet már a mostanra híressé vált, a válságot előrejelző beszédében sem állította, hogy biztosan tudja, amit tud. 2006-ban Roubini azt mondta, hogy 70 százalék az esély a súlyos válság bekövetkezésére. Mint mondta, "az ujjából szopja" ezt a gondolatot, ha valami válságnak látszik, az szerinte válság is. A blog hozzáteszi: lehetséges, hogy Roubini feltételezései nem sziklaszilárdak, de eddig mindig beváltak.

Dr. Végzet százalék Roubini esély válság recesszió
Kapcsolódó cikkek