Szijjártó

Magyarországra jön a kínai miniszterelnök

November 28-án Magyarországra érkezik a kínai miniszterelnök, ekkor írják ki a Budapest-Belgrád vasút magyarországi szakasza felújítására vonatkozó pályázatot.

Hamarosan új utakon érkezik a gáz hazánkba

2019 végére érhet el az új gázszállítási útvonal Magyarországra – mondta el szerdán Moszkvából telefonon nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Innovációért kiált a hazai vetőmag ágazat

A vetőmagtermesztésben is nélkülözhetetlen az innováció – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vetőmag Világkongresszuson.

Szijjártó: 200 ezer magyar élhet Nagy-Britanniában, meg kell védeni a jogaikat

Tisztességes megállapodást kell kötni Nagy-Britannia uniós kilépésével kapcsolatban. Olyat, amely megfelelően figyelembe veszi és érvényesíti az európai és a brit érdekeket is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután David Davisszel, a Brexit-tárgyalások irányításáért felelős brit miniszterrel tárgyalt.

Felébredt a kómából a busztragédia egyik súlyos sérültje

Felébresztették az olasz orvosok a mesterséges kómából a veronai buszbaleset egyik súlyos, égési sérüléseket szenvedett sérültjét, akinek állapota stabil, a bőrátültetést követően fokozatosan javul és lehet vele kommunikálni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jó hír Debrecennek: érkezik a Thyssenkrupp, és vele 250 munkahely

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német Thyssenkrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva - jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó: minél később jön a gáz, annál előnyösebb az ár

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki látogatását követően megkezdődnek a tárgyalások a 2021 utáni, Oroszországból Magyarországra irányuló gázszállításról; ez azért fontos, mert minél távolabbi időpontú vásárlásról egyezkedik Magyarország, vevőként annál kedvezőbb feltételeket tud kialkudni - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Világgazdaság Piactér