tejágazat

Jól tejelnek a hazai tehenek

Az elmúlt évben európai uniós forrásból 21,2 milliárd forint támogatás érkezett a tejágazatba, amit a magyar kormány 15,5 milliárd forinttal egészített ki.

Teljes áfacsökkentésre számít a tejágazat

Stabilizálódott és növekedésnek indult a hazai tejágazat, de fontos lenne az áfacsökkentést még idén kiterjeszteni Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke szerint.

Visszaeshet az áfacsalás

Fehéredést és árcsökkenést, a legális forgalom bővülését várják a baromfiipar és a tejágazat képviselői az áfacsökkentéstől. A lépéssel Magyarország a határokon átívelő csalást szoríthatja vissza.

Ellenőrzik az olcsó importtejeket

Tejágazati ellenőrzést rendelt el az országos főállatorvos május 6-tól a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól érkező bejelentések alapján, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági szakemberei elsősorban az alacsony áron értékesített import fogyasztói tejeket és tejtermékeket vizsgálják - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

Még menthető a hazai tejipar

A jelenlegi támogatási rendszer tartós fennmaradása és a takarmányárak csökkenése esetén hosszú távon is eredményesen működhet a hazai tejágazat. Az új rendszerben a korábbiaknál több támogatás jár, de csak akkor, ha pályáznak a termelők.

Túlélte a válságot a tejágazat

A válság mélypontján túl vagyunk: Az elmúlt években folyamatosan esett a termelők száma – A fellendülés függ a külpiacoktól.

Év végérre kimászhat a tejágazat a gödörből

A következő hetekben sorra jelennek meg azok a jogszabályok, melyek alapján előbb az év közepén, később az év végétől jelentős támogatáshoz juthatnak a hazai tejtermelők – jelentette be Máhr András földművelésügyi szakállamtitkár a Magyar Agrárkamara Állattenyésztési Osztályának tegnapi ülésén.
Világgazdaság Piactér