végtörlesztés

A végtörlesztőknek kérniük kell az elszámolást

Akiknek korábbi hitel- vagy lízingszerződése rögzített árfolyamon történt kedvezményes végtörlesztéssel szűnt meg – a többi fogyasztóval ellentétben – maguknak kell kérniük az elszámolást pénzügyi intézményüktől. Az egyéb módon lezárt kölcsönszerződések esetében az elszámolási értesítőket automatikusan küldik a bankok, azt nem kell a fogyasztóknak külön kezdeményezni.

Van, akinek nem jár automatikusan a banki elszámolás

Az ügyfelek zömének egyelőre nincs más teendője a banki elszámolások kapcsán, mint várni a pénzügyi intézmény értesítő levelét, az elszámolás ugyanis automatikus. Azoknak azonban, akik kedvezményes feltételekkel végtörlesztették hitelüket vagy a velük szembeni követelés már követeléskezelőhöz került, kérniük kell az elszámolást.

Rogán: a bankok tízezrektől vették el a végtörlesztés lehetőségét

A kartellezés felett nem lehet szemet hunyni - reagált Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az Indexnek Gazdasági Versenyhivatal döntésére, amely alapján tizenegy pénzintézettel szemben a végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt összesen 9 milliárd 488 millió 200 ezer forint összegű bírságot szabott ki.

Végtörlesztési bírság: az OTP Bank bírósághoz fordul

Az OTP Bank nem követte el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa által terhére rótt cselekményeket, a határozatban megfogalmazott megállapításokat megalapozatlannak tartja, ezért a bírósághoz fordul - közölte a pénzintézet az MTI érdeklődésére szerdán.

Elkezdődött a végtörlesztési tárgyalás: bajban a bankok?

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa egy védett tanú vallomásának ismertetésével kezdte szerdán Budapesten azt a kétnapos nyilvános tárgyalását, amelyben 13 bank ellen folyik a versenyt korlátozó megállapodás feltételezése miatti eljárás.

Kiderült: A kormány előre tudta, hogyan fog visszaesni a hitelezés

A kormány egy tanulmányból már tavaly szeptemberben tudhatta, hogy a végtörlesztés a hitelezés szűkülését és a gazdaság növekedésének fékezését hozhatja majd. Azt is világosan tudhatták: a gazdagok jól, a szegények, akiknél a hiteltörlesztés valódi problémát jelent, viszont rosszul járnak majd a programmal. A fogyasztás is visszaeshet, és az államadósság finanszírozása is drágulni fog ennek következtében, évente 40-50 milliárd forint is lehet, amit kivesz a költségvetésből - derül ki az Átlátszó.hu által közzétett tanulmányból.
Világgazdaság Piactér