westerwelle

Németország nyíltan megfenyegette Athént

Az államcsőddel néz farkasszemet Görögország, a német szövetségi kormány ugyanis már nem zárja ki annak lehetőségét, hogy beszünteti az Athénnek eddig nyújtott európai segélyek kifizetését.

Berlin: Ne függjünk az amerikai hitelminősítőktől

Európának független hitelminősítő ügynökségek létrehozására van szüksége, és fel kell hagynia azzal, hogy kizárólag vezető amerikai ügynökségekre támaszkodjék. Ezt Guido Westerwelle német külügyminiszter jelentette ki vasárnap késő este Athénban azt követően, hogy a Standard and Poor’s tömeges leminősítést hajtott végre a múlt héten.

Fejek hullhatnak Berlinben

Westerwelle német szövetségi külügyminiszter a tisztsége megőrzéséért küzd, de a Handelsblatt szerint távozása biztosra vehető.

A német kormány gratulált az Orbán-kabinetnek

A szerdán közzétett - az MTI berlini irodájához is eljuttatott - nyilatkozatban Guido Westerwelle méltatta a június 30-án véget érő magyar elnökségi munkát, és hangsúlyozta: "Gratulálok Magyarországnak sikeres első uniós elnöki tevékenységéhez."

Kisebb csoda a liberálisoknál

Kisebb csodáról beszélnek a mélyponton lévő német liberálisok elnökének csütörtöki védőbeszéde kapcsán.

Hogyan erősíti Bajnai a német vonalat?

Hivatalában fogadta csütörtökön Bajnai Gordon miniszterelnök Guido Westerwelle német alkancellárt és külügyminisztert. A német politikus Balázs Péter külügyminiszter meghívására látogatott Budapestre. A hivatalos látogatás célja a magyar-német kapcsolatok aktuális helyzetének áttekintése, a további együttműködés lehetőségeinek feltérképezése és számos nemzetközi kérdés megvitatása volt.
1
Világgazdaság Piactér