Zara László

Már a látszatra sem ügyelnek Orbánék

Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása válaszként a különadókról szóló jogszabály visszadobására, nem csak káros, de tulajdonképpen haszontalan is, a taláros testület ugyanis csak a különadó rosszul megfogalmazott passzusait kritizálta, nem magát a különadót.

Érdemes számolni az evásoknak

A csökkenő társasági, illetve osztalékadó miatt a legtöbb, idén még evás vállalkozásnak jobban megéri az általános szabályok szerint adózni a jövő évtől - mondta az InfoRádiónak a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Zara László szerint azoknak a cégeknek érdemes váltaniuk, amelyek a bevételeikkel szemben legalább 10 százalék költséget tudnak elszámolni.

Az adótanácsadóknak tetszik Orbánék versenyképességet javító javaslata

Az Orbán-kormány által meghirdetett 29 pontos akcióterv gazdasági versenyképességet javító adóváltoztatásai egybevágnak azzal, amit az adótanácsadók egyesülete is javasol - mondta Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke pénteken Baján sajtótájékoztatón.

Mekkora változtatások várhatók még idén az adózásban?

A munkát terhelő járulékokat csökkentheti a legegyszerűbben és - mértéktől függően - a munkavállalók és a vállalatok számára is érezhetően az új kormány - véli a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Zara László szerint a jövedelem típusú adók év közbeni változtatása komoly bürokratikus terhekkel jár, adónem megszüntetés pedig pótköltségvetést feltételez.

A lakások ötödét érintheti a vagyonadó - véli a szakértő

A magyarországi mintegy 4,3 millió lakásingatlan csaknem 20 százalékát érintheti a kormány terveiben szereplő vagyonadó - mondta Zara László, a Magyar Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke csütörtökön Budapesten, az "Élet a válságban és a válság után" című konferencián.

Igazságtalan adók? "Lesznek olyanok, akikre hiába vetik ki"

Több probléma is van a már többször felvetett ingatlanadó országos bevezetésével. Egyrészt egységesíteni kellene az adóformát, ugyanis vannak települések, ahol már szed az önkormányzat valamilyen ingatlan-típusú adót, máshol azonban nem.

Vagyonnak számít a cégautó

Új adó vár a cégekre 2009 elejétől: a jelenleg csak a vállalkozás tulajdonában lévő járművek magáncélú használata után fizetendő cégautóadó ugyanis jóval szélesebb körű, vagyoni jellegű teherré alakul át.
1
Világgazdaság Piactér