zöld könyv

Ismét tarolt a Zöld könyv

Peter Farelly Zöld könyv című filmje kapta meg a legjobb filmnek járó díjat az Amerikai Producerek Céhétől (PGA) a Beverly Hillsben szombaton rendezett 30. díjátadó gálán.

Több millió emberi napi étkeztetése van veszélyben

A korábbi kormány 2009-es áfa-emelése a szakadék szélére szorította a közösségi étkeztetési ágazatot, egy újabb emelés esetén pedig már elkerülhetetlen lenne a zuhanás – mondta Dr. Várnai Zsuzsanna társelnök a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság hétfői sajtótájékoztatóján.

Több adót kér magának a főváros

Növelni kell a főváros saját jogú adóbevételeit, a kerületek helyett a fővárosnak kellene elosztania a helyi adókat – mondta el Tarlós István. A főpolgármester erről a Zöld könyv bemutatásakor beszélt; ebben a kiadványban a városvezetés első tíz hónapjának eredményeit foglalták össze, és röviden írtak a jövőbeni tervekről is.

Egyszerűbbé válhat a közbeszerzés: a kkv-kat pörgetnék fel

A közbeszerzés útján indított beruházások az Európai Unió (EU) összesített bruttó hazai termékének közel tizenhét százalékát teszik ki, így ezen eljárások jelentősen hozzájárulnak az európai gazdaságok fejlődéséhez és a munkahelyteremtéshez. Uniós célkitűzés, hogy a közpénzeket a lehető leghatékonyabb használják fel és, hogy többek között javuljanak a kis-és középvállalkozások részvételi és nyerési esélyei – áll a DLA Piper közleményében. A közbeszerzési eljárások egyszerűsítése lehetővé tenné a vállalkozások számára a további növekedést, ami kedvező hatással lenne a teljes európai gazdaságra.
1
Világgazdaság Piactér