Az MVM Energetika Zrt. megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató Kft. 100 százalékát. Bejelentése szerint a tranzakció zárása után az MVM csoport nyújtja a teljes hazai egyetemes szolgáltatást a földgáz- és villamos energia területén valamennyi lakossági ügyfélnek. A tranzakció a szerződésben meghatározott feltételek  teljesülése után zárul, várhatóan a tavasszal.

Fotó: Földi D. Attila

 

A vásárlásról az MVM Zrt. és az E.ON Hungária Zrt. 2022. január 11-én írt alá szándéknyilatkozatot, a mostani megállapodás pedig 2022. február 23-án született. A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg  egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től. A következő másfél évben a két vállalat megosztja egymás között az átvételre kerülő szolgáltatás  technikai feltételeinek biztosítását annak érdekében, hogy az átállás jól szervezett módon,  gördülékenyen történjen  írja az MVM. 

Az MVM Zrt. az E.ON Hungária Zrt. 25 százalékának a tulajdonosa. A mostani megállapodás támogatja a  vállalatcsoportok hosszú távú stratégiáját és hozzájárul portfólióik optimalizálásához.