Egy török gép pilótája nem szállt fel Izraelben, miután az utasok telefonjára különböző repülőszerencsétlenségekről érkeztek fotók derül ki a BBC cikkéből. 

A picture taken on February 20, 2022 shows an Israeli Airlines El Al Boeing 787 at the tarmac in Israel's Ben Gurion International airport in Lod, on the outskirts of Tel Aviv. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Fotó: JACK GUEZ / AFP

A török gép az izraeli Ben Gurion reptéren készülődött felszállásra éppen, amikor az incidens történt. Az utasokat és a személyzetet egyaránt leszállították, a csomagokat pedig újra átvizsgálták. A riadalomkeltéssel több fiatal izraelit gyanúsítanak, az ő szerepüket ebben az ügyben továbbra is vizsgálják. A gép végül öt órás késéssel tudott csak felszállni. 

Az utasok azonnal értesítették a személyzetet, ahogy megérkeztek a fényképek a telefonjukra. 

A kapitány ezek után úgy döntött, visszatér a terminálra. A képeket az AirDrop szolgáltatáson keresztül osztották meg, ami Apple eszközökön tesz lehetővé képmegosztást, kis távolságon belül. Az utasok az átvizsgálás után választhattak, hogy tovább utaznának-e Isztambulba, vagy inkább Izraelben maradnának. Az incidens előtt két héttel egy bomba keltett óriási riadalmat a Ben Gurion reptéren: mint később kiderült, az utazó család szuvenírként szerette volna magával vinni a fel nem robbant lövedéket.