A Ferencvárosban a fiatalon elhunyt Fábián Juli énekesnőről neveznek el közterületet – írja a We Love Budapest.

Budapest, 2017. május 28.A Romani Design divatstúdió egyik ruháját mutatja be Fábián Juli énekesnő a budapesti Akvárium Klubban 2017. május 28-án. A Romani Design kollekciója a cigány kultúra tradícióit és sokszínűségét mutatja be divatos formában.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A portál szerint a Budapest Park hosszú ideje dolgozik azon, hogy minél méltóbban ápolják a korán elhunyt énekesnő emlékét. Kezdeményezésükre, a főváros közremüködésével

a Soroksári út egy részét – ahol a park található – december 16-tól kezdve Fábián Juli térnek fogják hívni

 – olvasható a cikkben.  

Fábián Juli rendszeres vendége volt a Gyárfás István Triónak, több alkalommal énekelt Pege Aladár zenekarával, a Budapest Jazz Orchestrával, a Free Style Chamber Orchestrával, több ízben fellépett a Magyar rádió Márványtermében. Az énekesnő 2003-ban három számban közreműködött a Deseő Csaba–Gyárfás István Trio Tale című lemezén, 2005-ben az Erik Sumo Band tagjaként a My Rocky Mountain című albumon énekelt. 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. 2005-től öt éven át énekelt a Barabás Lőrinc Eklektricben, amellyel két stúdióalbumot készített. 

2011-ben elnyerte a Lakatos-Ablakos Dezső-ösztöndíjat, ugyanebben az évben a Sárik Péter zongoristával alkotott duóval Harmony címmel publikált zeneanyagot. Szintén 2011-ben megjelent Zoohackerrel közös elektroakusztikus duójának négyszámos EP-je, a Girly, majd a formáció indult A Dal 2012-ben, és a Like A Child című dallal bejutott a nyolcas döntőbe. Fábián Juli & Zoohacker 2015-ben stúdióalbumot jelentetett meg Shine címmel. Valamennyi nagy hazai nyári fesztiválon fellépett.

Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 2017. december 16-án hunyt el daganatos betegségben. Fábián Juli 37 éves volt.