Szögre akasztotta stoplisát Gareth Bale: a 33 éves walesi klasszis labdarúgó váratlanul jelentette be, hogy végleg abbahagyja, azonnali hatállyal befejezi profi pályafutását. 

DOHA, QATAR - NOVEMBER 29:  Gareth Bale of Wales looks dejected as he applauds the fans during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between Wales and England at Ahmad Bin Ali Stadium on November 29, 2022 in Doha, Qatar.
Fotó: Marc Atkins / Getty Images

A játékos közleményét a Twitteren ismertette, ebben arról ír, hogy minden klubjának rendkívül hálás és a szurkolóknak is, visszavonulása előtt hosszan mérlegelte helyzetét, de úgy látja, hogy ideje befejeznie mind klub-, mind pedig válogatottszinten.

Bale első klubja a Southampton volt, de igazi sikereit a Tottenhamben, majd a Real Madridban érte el. A királyi gárdával háromszoros bajnok, egyszeres kupagyőztes lett, és ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Legutolsó klubja a Los Angeles FC volt, amelyben 12-szer játszott. 

A walesi válogatottban 111-szer szerepelt, ezeken összesen 41 gólt lőtt. A katari világbajnokságon is feltűnt, ahol gólt lőtt az Egyesült Államok elleni 1-1-gyel záruló mérkőzésen. Ennek ellenére a walesi nemzeti együttes csúnyán leszerepelt, miután kikapott Angliától és Irántól is.