Javában zajlik Gwyneth Paltrow pere egy 2016-os síbaleset miatt. Az Oscar-díjas színésznő ügyvédje panaszt emelt a szerdai tárgyalás kezdetekor, amiért a tárgyalóteremben lévő egyik kamera folyamatosan Paltrow-ra volt irányítva. Steve Owens ügyvéd szerint az újságírók többször is megsértették a tárgyalótermi illemszabályokat.

US actress Gwyneth Paltrow looks on before leaving the courtroom in Park City, Utah, on March 21, 2023, where she is accused in a lawsuit of crashing into a skier during a 2016 family ski vacation, leaving him with brain damage and four broken ribs. - Terry Sanderson claims that the actor-turned-lifestyle influencer was cruising down the slopes so recklessly that they violently collided, leaving him on the ground as she and her entourage continued their descent down Deer Valley Resort, a skiers-only mountain known for its groomed runs, aprčs-ski champagne yurts and posh clientele. (Photo by Rick Bowmer / POOL / AFP)
Fotó: AFP

Az Utah állambeli Park City bíróságon zajló tárgyaláson azt a Gwyneth Paltrow ellen indított pert vizsgálják, amit a 76 éves dr. Terry Sanderson indított egy 2016-os baleset miatt. A kereset szerint Paltrow gondatlanságból okozott balesetet Utah állam egyik sípályáján, amikor összeütközött a Sandersonnal. Az optikus 300 ezer dollár kártérítést követel a színésznőtől – írta meg a New York Post

Paltrow ellenkeresetet nyújtott be, amiben egy dollár kártérítést és a bírósági költségeinek megtérítését követeli. 

A szerdai tárgyalásra Kent Holmberg bíró beidézte dr. Wendell Gibbyt, a San Diegó-i Kaliforniai Egyetem neuroradiológus szakorvosát, hogy értékelje ki Sanderson sérüléseit. Az orvos elmondta, hogy az idős optikus erős ütést kapott, amikor összeütközött Paltrow-val, ami maradandó károsodást okozott. 

A diagnózis szerint Sandersonnak gyengült az ízérzékelése, így fel kellett hagynia az egyik hobbijával, a borkóstolással. Emellett károsodtak a kognitív képességei is, ami hatalmas csapást jelent a családi életében.

Több mint százmillió forintra perlik Gwyneth Paltrow-t, aki állítólag egy síbalesetben agysérülést okozott egy férfinak

A síbalesetet szenvedett szemorvos elmondta, hogy nem emlékszik pontosan a történtekre, ellenben Paltrow-val, aki fel tudta idézni a balesetet.

Paltrow és ügyvédje nem először szólal fel a tárgyalás rendjének megzavarása miatt. Korábban azt kifogásolták, hogy az újságírók elállták a színésznő kocsijának az útját, amikor megérkezett a bíróság épületéhez. A szerdai napon a kizárólag Paltrow-ra figyelő kamera azért volt problémás, mert a tárgyalótermi szabályok szerint a kameráknak mindig arra kell fókuszálniuk, aki éppen beszél a teremben.

Kent Homberg bíró elismerte, hogy az újságírók valóban akadályozták a színésznőt abban, hogy részt vegyen a tárgyaláson és felszólította a sajtó munkatársait, hogy semmilyen formában ne nehezítsék meg Gwyneth Paltrow számára, hogy eleget tegyen a polgári jogi kötelességeinek. 

Azt is közölte, hogy elfogadja Steve Owens ügyvéd kifogását a kamerák beállításával kapcsolatban és meg fogja vizsgálni, hogy mit lehet tenni ennek az ügynek a rendezése érdekében.

Owens az követelte, hogy a bíróság mindig tájékoztassak őt és védencét, ha a tárgyalóteremben átrendezik a kamerákat, illetve felszólította az újságírókat, hogy feleslegesen ne mutogassák a színésznőt.

A kamerák azért vannak a tárgyalóteremben, hogy az eljárást rögzítsék és nem azért, hogy ügyfelemről készítsenek még több felesleges felvételt 

– jelentette ki Owens.