Az új bejelentéssel kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája, köztük a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore is fellép a fesztiválon, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi sztár a különböző színpadokra – olvasható a Sziget közleményében. 

iHeartRadio Beach Ball VANCOUVER, BC - SEPTEMBER 03:  Singer-songwriter Lorde performs on stage during day 1 of iHeartRadio Beach Ball at PNE Amphitheatre on September 3, 2017 in Vancouver, Canada.  (Photo by Andrew Chin/Getty Images)
Fotó: Andrew Chin

Teljes a nagyszínpad sztárfellépőinek listája, így már a napijegyek is elérhetők

 – jelentette be Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. „A már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek – mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons – mellé a napokban csatlakozott a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi fellépő a különböző színpadokra.” Több kedvelt nemzetközi „party brand” is ismétel, illetve bemutatkozik az idei Szigeten. A Q-dance már tavaly is nagy sikert aratott. A tánczene keményebb stílusaira, főleg a Hardstyle-ra és a Hard Trance-re összpontosító programsorozat az idén is ott lesz a fesztiválon. Először csatlakozik a Szigethez az Awakenings. 

Teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobilvécé eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres angolvécéblokkok veszik át.

 „Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szálló porral, az idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly év végén visszazöldítettük a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, amelynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe” – mondta a főszervező.