Biztonságban landolt az American Airlines egy gépe vasárnap, miután a levegőben az egyik hajtómű kigyulladt. A tüzet az okozhatta, hogy a gép egy madárnak ütközött.

Boeing 737 Max Public Flights Resume As American Airlines Flies From Miami To New York
MIAMI, FLORIDA - DECEMBER 29: American Airlines flight 718, a Boeing 737 Max, pulls away from its gate at Miami International Airport on its way to New York on December 29, 2020 in Miami, Florida. The Boeing 737 Max flew its first commercial flight since the aircraft was allowed to return to service nearly two years after being grounded worldwide following a pair of separate crashes. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)
Illusztráció
Fotó: Joe Raedle / Getty Images

A szövetségi légiügyi hatóságok tájékoztatása szerint senki nem sérült meg az eset során, és a gép helyi idő szerint reggel 8-kor biztonságosan földet ért a John Glenn Columbus Nemzetközi Repülőtéren.

A történteket a reptér is megerősítette Twitter-oldalán, hozzátéve, hogy a légikikötő a kényszerleszállás ellenére zavartalanul működik – írja az India Times. A FlightAware replőket követő oldala szerint az American Airlines Boeing 737-es gépe mintegy 30 perccel  felszállás után tért vissza a reptérre. 

A gép a phoenixi Sky Harbor Nemzetközi Repülőtérre tartott és Upper Arlington felett repült, amikor kénytelen volt módosítani az  útvonalát, miután összeütközött a madárral. A baleset körülményeit vizsgálják.

A légitársaság közölte, hogy a gépet karbantartás idejére kivonják a forgalomból és dolgoznak az utasok Phoenixbe juttatásán.