Nem lett elsöprő siker újítása a Twitternél, ugyanis rengeteg híresség nem élt a lehetőséggel, hogy fizessen 8 dollárt a közösségi oldal „jóváhagyásáért”, azaz a kék pipáért. Ez jelzi a felhasználók felé, hogy valóban az az ember áll mögötte, akire gondolnak, egyfajta hitelességet adva a fiókok felhasználóinak. 

Tesla Gigafactory - Elon Musk
Fotó: Getty Images

Musk felvásárlása előtt ez elsősorban követőszámhoz és megbízhatósághoz volt kötve, egy ideje viszont már boldog-boldogtalan megveheti a jóváhagyást magának. Ez viszont nem mindenkinek nyerte el a tetszését, és sok híresség jó előre jelezte, hogy ők egy centet sem költenek Muskra. A kék pipák a héten kezdtek eltünedezni mintegy 400 ezer híresség neve mellől, így járt Beyoncé, Ronaldo, J. K. Rowling, Donald Trump, Kim Kardashian és Sir Paul McCartney is.  

Ez feltehetően nagyon rosszul nézett ki Musk számára, aki néhány általa kedvelt felhasználónál úgy döntött: saját zsebéből fizeti ki a havi díjat. 

Így maradhatott a megkülönböztetés a horrorkirály Stephen King és a kosárlabdázó LeBron James neve mellett. Ezt Musk is elismerte a Twitteren. 

A The Guardian cikke szerint ugyanakkor mások nem részesültek ilyen kegyben, és mégis maradt náluk a pipa, mint például Gary Linekernél, aki feltehetően kifizette az előfizetési díjat.