Teljesen átalakul a Twitter a felhasználók számára, ha megvalósulnak azok a változtatások, amelyekről az új tulajdonos posztolt.

Elon Musk &Twitter, ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó:  Muhammed Selim Korkutata / AFP

posztjait és jelzéseit érdemes komolyan venni, erről tanúskodik, hogy alig vette át a céget, a Twitter átmenetileg bezárta az irodáit és megszüntette a munkavállalók hozzáférését a belső rendszerekhez, mivel megkezdődött 3700 alkalmazott elbocsátása.

Musk már korábban jelezte, hogy a közösségimédia-platform üzleti modelljében is jelentős változtatásokat lát szükségesnek. Az elbocsátások okának emellett a napi 4 millió dolláros veszteséget nevezte meg, amit a cég termel.

A konkrét, a felhasználók számára is érzékelhető változások közül eddig a hitelesnek ítélt fiókoknak kínált Blue Check szolgáltatás – a kis kék pötty a pipával – áremelését nevezte meg, emiatt kritikák áradata zúdult rá, nekiesett még Stephen King, a horrorkönyvkirály is. 

Musk most ennél sokkal nagyobb változásokat vetített előre, amelyek teljesen átformálhatják a felhasználók százmilliói számára megszokott Twitter-arculatot. 

Akik használják a Twittert, különösen akik régóta, azok tudják, hogy az alapelképzelés szerint a posztok nagyon rövidek voltak, kezdetben még a mostaninál is kurtábbak, és ebben nagyon eltért a többi közösségi oldaltól, többek közt a Facebooktól. 

A Twitter hamarosan lehetővé teszi a hosszú formátumú szövegek hozzáadását a posztokhoz

– ígérte Musk, abszurdnak nevezve a jelenlegi kényszerű rövidséget.

Egy másik posztja is hatalmas változást ígér: 

a felhasználók pénzt csinálhatnak majd a Twitterre feltöltött tartalmaikból.

A változásokat komoly fejlesztéseknek kell megelőzniük, és hogy ezek hol tartanak, illetve mikor léphetnek életbe az ígért módosítások, arról Musk nem közölt többet.

Egy dolog azonban azonnal megváltozik, írta egy harmadik posztban: a kereső. Mivel a Twitter jelenlegi keresője az új tulajdonost az 1998-as, tehát negyed évszázaddal ezelőtti, rég letűnt Infoseekre emlékezteti.