A következő hetekben a Papp László Budapest Sportarénába tervezett koncertek jegyeladási számai nem igazolják, hogy a gazdasági válság vagy a koronavírustól való félelem akadályozná a magyar közönséget abban, hogy a helyszínen szórakozzon a hazai sztárok fellépésén.

Rúzsa Magdi
Fotó: Nagy Zoltán / Metropol

Azahriah koncertjére elfogytak a jegyek

A 12 500 férőhelyes fővárosi rendezvényhelyszínen fellép a következő hetekben többek között a Kowalsky meg a Vega, dupla koncertet ad Rúzsa Magdi,

az eseményekre pedig nagyon jól fogynak a jegyek, sőt, Azahriah és Zorán márciusi előadására – 10. és 18., tehát nem együtt énekelnek – már egyetlen belépő sem kapható.

A TNT is azt hirdeti, hogy ezerrel halad a telt ház felé, de egyelőre az áprilisi koncertre a jegyek 54 százalékát értékesítették. Az Arénában fellép még többek között Robbie Williams és Eros Ramazzotti is, ám az összehasonlításban szándékosan magyar együtteseket és énekeseket vettünk alapul.

Demjén Ferencék nem vitatkoztak

Ha az elmúlt heteket nézzük, január 1-jén Mága Zoltán adott nagy ívű koncertet, decemberben pedig többek között Demjén Ferenc, Charlie, az Első Emelet és Ákos állt a mikrofon elé, ám egyik fellépést követően sem érkezett hír botrányról az elszámolással, a nézőszámmal vagy az anyagi megállapodással kapcsolatban. Ezek a tapasztalatok tehát finoman szólva sem támasztják alá, hogy január 7-én a Fekete Vonat, azaz L. L. Junior, Mohamed Fatima és Beat koncertjének gazdasági értelemben vett sikertelenségét külső körülmények okozták – pedig erre hivatkozott Balassa János szervező, aki arra nem adott egyértelmű választ, hogy pénzügyi szempontból jó ötlet volt-e egy húsz éve nem létező együttest az Arénába vinni.

Egyre több a telt házas fellépés

Süli András, a Music Hungary Szövetség elnökségi tagja, a Campus Fesztivál programigazgatója a Világgazdaság megkeresésére azt mondta, az elmúlt időszakban kifejezetten jó, már-már kiemelkedő nézőszámokat tapasztalt a koncertszervezők nagy része. Lobenwein Norbert fesztiválszervező megerősítette, az elmúlt időszakban több nagy sikerű, telt házas koncertet rendeztek Magyarországon, mint a korábbi években.

Abban is egyetértett, hogy ma már jóval hosszabb azon magyar énekesek és együttesek listája, akik sok-sok ezer rajongót tudnak megszólítani, és képesek megtölteni a nagyobb koncerthelyszíneket.

„Nyolc-tíz olyan zenekart is felsorolhatnék, amelyek öt évvel ezelőtt még egyáltalán nem szerepeltek fesztiválon, vagy csak eldugott helyen, ma pedig telt ház előtt lépnek fel a Budapest Parkban, és a fesztiválokon is már-már headlinerek. Ilyen például Azahriah, Beton.Hofi, a Carson Coma vagy épp Dzsúdló” – tette hozzá. 

 

Tetőtől talpig átvilágítják a Papp László Budapest Sportarénát

A kiírás szerint mindez annak érdekében történik, hogy a komplexum versenyképes módon felelhessen meg a kihívásoknak, multifunkcionális feladatait hatékonyan és a kor követelményeinek megfelelően teljesíthesse.