A BBC egyik vezető bemondóját azzal vádolják, hogy 

több ezer fontot fizetett egy fiatal fiúnak, hogy szexuális tartalmú fotókat küldjön magáról.

Huw Edwards, a brit televíziós társaság egyik ismert arca szeptemberben elsőként jelentette be Erzsébet királynő halálát, illetve Nagy-Britanniában számos jelentős eseményről tudósított már, például a választásokról, a királyi esküvőkről és a 2012-es olimpiáról is. Felesége, Vicky Flind nemrég közölte, hogy férje mentális egészsége és gyermekeik védelme miatt tett nyilvános nyilatkozatot azt követően, hogy a The Sunban megjelent a férje elleni vád. 

Fotó: AFP

Huw súlyos mentális egészségügyi problémákkal küzd. Jól dokumentált, súlyos depresszióval kezelték az elmúlt években

– olvasható a feleség nyilatkozatában. Hozzátette, hogy az elmúlt napok eseményei nagymértékben rontották a férje állapotát, és most kórházi fekvőbeteg-ellátásban részesül, a belátható jövőben kezelésre fog szorulni. A Reuters beszámolója szerint a botrány pénteken tört ki, amikor a The Sun nevű bulvárlap arról számolt be, hogy 

a BBC egyik vezető műsorvezetője 35 ezer fontot (több mint 15 millió forintot) fizetett egy fiatalnak azért, hogy intim fotókat küldjön magáról. Ez állítólag három éven keresztül zajlott, a fiatal először 17 éves korában küldött magáról fotókat. 

A csatorna felfüggesztette a műsorvezetőt, a BBC több sztárja ezután a közösségi médiában azt mondta, hogy nem érintettek a botrányban, miután az interneten elindultak a találgatások. Angliában a beleegyezési korhatár a szexhez 16 év, de a 18 éven aluliakról készült képek gyermekpornográfiának tekinthetők. 

Az ötgyermekes Edwards 1984 óta dolgozik a BBC-nek, és több mint két évtizede vezető arca a Ten O’Clock Newsnak. Ő a műsorszolgáltató legjobban fizetett hírműsorvezetője, a 435 ezer és 439 999 font közötti sávban (körülbelül 190 millió forint) keres.