Nemrég került a nyilvánosságra, hogy hat év után válik férjétől Tóth Gabi énekesnő. A hírt elsőként Krausz Gábor séf jelentette be a közösségi oldalán, majd maga az énekesnő is megerősítette. Tóth Gabi márciusban, a Csalad.hu oldalon vezetett blogjában jelentette be, hogy hosszú tervezés után férjével közösen megvették életük első otthonát, ezért felmerülhet a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mi lesz a házaspár közös lakáshitelével.   

Tóth Gabi
Fotó: Tóth Gabi / Facebook

Most kiderült, hogy a tulajdoni lap szerint a szentendrei családi ház teljes egészében Tóth Gabi tulajdona, ahogyan a rajta lévő, közel 75 millió forintos is. 

A Blikk  a tulajdoni lap részletin kívül azt is megtudta egy a volt párhoz közeli forrástól, hogy a tévés séf „sokkal rosszabbul van, amióta látja, hogy Gabi számára nem állt meg az élet. Főleg az bántja, hogy a felesége a jelek szerint máris továbblépett”.

Kevesen tudják, de a válás a banki ügyekre is hatással van. Miközben például vagyonmegosztásnál és gyermekelhelyezésnél a bíróság dönthet, addig hiteleknél már a bankot is be kell vonni. 

Hiába csak az egyik fél a szerződő, a házastárs is automatikusan adóstárssá válik a hitelben, és a teljes tartozás is behajtható rajta. Emiatt rendkívül fontos, hogy a válást mindenképp jelezni kell a banknak. Ezután lehet többféle megoldási lehetőség közül választani, de az együttműködés elengedhetetlen.