Az Egyesült Államokban játszott Mega Milliók (Mega Millions) lottójáték főnyereménye kedden estére elérte az 1,1 milliárd dollárt (389  milliárd forint), így ez az egyik valaha volt legmagasabb lottónyeremény. A nyerő számok a következők voltak: 8, 24, 30, 45, 61 és 12.

Mega Millions Jackpot hits $1 billion
CALIFORNIA, USA - JULY 31: A person plays lottery at a store as Mega Millions jackpots grows $1 billion, in San Mateo, California, United States on July 31, 2023. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Tayfun Coskun / AFP

A helyi idő szerint kedd esti sorsoláson nem született telitalálat, így augusztus negyedikén 1,25 milliárd dollárt sorsolhatnak ki – olvasható a Mega Millions honlapján. Ha pénteken valaki eltalálja az 5+1 számot, az minden idők 4. legnagyobb lottó nyereményét teheti zsebre. 

A valaha volt legmagasabb nyereményt a szintén amerikai Powerball nevű lottón nyerték meg tavaly novemberben, a szerencsésen tippelő 2,04 milliárd dollárt (722 milliárd forint) vihetett haza.

Több százmilliárd forint értékben nyert egy amerikai a lottón

A főnyeremény 38 egymást követő sorsolás után duzzadt ekkora méretűre.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón április óta halmozódik a főnyeremény összege, a lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

Mindig izgalmas, ha egy országban ekkora összeg vár gazdára. Alig várjuk a pénteki számhúzást

– mondta a Mega Millions konzorcium alá tartozó Georgia Lottery elnök-vezérigazgatója, Gretchen Corbin.

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 30 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 625,3 millió dollár illetné meg, és ennek is csaknem a fele elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját az évek során szüntelenül változtatták, úgy, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 300 millióhoz.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérők a törvények arra vonatkozóan, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. 

Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen.