Sürgősségi műtétet hajtottak végre Sophia Lorenen, miután genfi ​​otthonában elesett. A 89 éves olasz színésznőnek a baleset következtében a csípő- és combcsontja is eltörött. A The Hollywood Reporter szerint a sztár fiai végig vele voltak a kórházban. 

Mohamed Al Fayed deathFile photo dated 07/07/99 of Italian actress Sophia Loren with Mohamed Al Fayed outside Mr Al Fayed's Harrods store in Knightsbridge, London. Former Harrods and Fulham FC owner Mohamed Al Fayed has died at 94, the west London football club confirmed. Issue date: Friday September 1, 2023.
Fotó: Northfoto

A színésznő állapotáról szóló hírt saját étteremláncának csapata osztotta meg az Instagram-oldalukon: 

Szerencsére minden a legjobban alakult, és a hölgy hamarosan visszatér hozzánk. Sophia Loren étteremének egész csapata megragadja az alkalmat, hogy mielőbbi felépülést kívánjon neki

– írta az étteremlánc, bár egy bennfentes arról tájékoztatta a lapot, hogy az orvosok óvatosak az operáció kimenetelét és Loren felépülését illetően.

A színésznőnek kedden kellett volna megnyitnia étteremláncának negyedik érdekeltségét az olaszországi Bariban, ám a közlemény szerint a megnyitót követő többi tervezett elfoglaltságát is törölték.

Beszámoltak arról is, hogy Sophia Lorennek várhatóan rövid ideig kell lábadoznia, majd hosszú rehabilitáció vár rá. Az olasz sztár legutóbb a fia, Edoardo által rendezett The Life Ahead című 2020-as Netflix-filmben szerepelt, amely elnyerte a legjobb színésznőnek járó David di Donatello-díjat. Sophia Loren egy holokauszttúlélőt alakít, aki barátságot alakít ki egy 12 éves nigériai bevándorlóval.