Lezuhant egy helikopter a Balatonnál csütörtök délután, értesült a sonline.hu, áldozatokról nem érkezett információ. A lap úgy tudja, hogy Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében egy rendőrségi helikopter került bajba. 

Fotó: Németh András

Információik szerint a gép a vízbe zuhant és elmerült a vízben. Más források kisrepülőgépről értesültek. A rendőrök a helyszínre tartanak, későbbre ígértek tájékoztatást. Mentőhelikopter is tartott a balesethez.

A baleset közelében egy vitorlásversenyt is tartanak, a biztosítást végző rendezők kimentették a helikopter utasait, akik időben ki tudtak mászni a gépből.

Frissítés: Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján. arról számolt be, hogy a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje. A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól mintegy 300 méterre a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. Az eset körülményeit vizsgálják - olvasható a police.hu-n.