A palicsi állatkertbe vitték azt a pár hónapos oroszlánkölyköt, amely a csantavéri úton kóborgott az újvidéki Szabadka külterületén. A nőstény kölyök rosszul táplált és gyenge volt – mondta el róla később Sonja Mandic, a palicsi állatkert igazgatója, ahová az állatot bevitték.

Gyöngyös, 2016. február 23.Afrikaioroszlán-kölyök a Gyöngyösi Állatkertben 2016. február 23-án. A két nőstény és egy hím kölyök január 12-én született.MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter / MTI

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint az oroszlánkölyköt szabadkaiak vették észre az úton, és azonnal értesítették a rendőrséget. Bejelentésük szerint az állat barátságos volt, és nem félt az emberektől. A közösségi oldalakra feltett videókon látszik, ahogy egy rendőr és a helyiek simogatják.

Mandic szerint a kölyök három-hat hónapos lehet, de az alultápláltság miatt fejletlen, a kórház állatorvosai azonnal megkezdték a kezelését, és infúziót adnak neki, hogy javítsák az állapotát.

A Szabad Magyar Szó tudósítása szerint hozzátette, hogy még nem tudni, hogy itt marad-e az állat az állatkertben, vagy a belügyminisztérium továbbadja őt. Egyelőre nem tudni, hogyan került az oroszlánkölyök az útra, de az biztos, hogy ez a példány nem tartozik a palicsi állatkert oroszlánjai közé.

A rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt, de a hírügynökség emlékeztetett, hogy a Balkánon nem ritka az egzotikus és vadállatok csempészése és tartása.