BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón, ahogy több ezren lobogtatnak magyar zászlót egy focimeccsen – Brazíliában

Szombat éjjel Rio de Janeiróban a brazil Fluminense és az argentin Boca Juniors labdarúgócsapata csapott össze az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2023-as döntőjében, hosszabbítás után a brazilok győztek 2-1-re. Mivel az 1902-ben alapított Fluminense is a piros, fehér és zöld színeket viseli, így több ezren lobogtatták a magyar nemzeti színeket a Maracanában.

Szombat éjjel Rio de Janeiróban a brazil Fluminense és az argentin Boca Juniors labdarúgócsapata csapott össze az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2023-as döntőjében. Hosszabbítás után a brazilok győztek 2-1-re. A Magyar Nemzet vette észre, hogy több ezren lobogtattak magyar zászlót, miután az 1902-ben alapított Fluminense is a piros, fehér és zöld színeket viseli.

Match valid for the 2023 Copa Libertadores da América Final between Boca Juniors and FluminenseFluminense fans seen, during a match against Boca Juniors, valid for the 2023 Copa Libertadores da América Final, at the Maracanã Stadium, north of Rio de Janeiro, on the afternoon of this Saturday, 4th. (Photo by JAYSON BRAGA / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP)
Fotó: AFP

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Boca kapuját az a 36 éves  Sergio Romero védte, aki a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is az argentin válogatott első számú kapusa volt, így 2014-ben vb-ezüstérmes lett. Romero 96-szor szerepelt a nemzeti csapatban. A csatársorban pedig kezdett az ugyancsak 36 esztendős, 136-szoros uruguayi válogatott Edinson Cavani, akit a 78. percben lecserélték. 

A Fluminense együttesében a legnagyobb név a 35 éves Marcelo volt, aki 58-szor szerepelt a brazil válogatottban, 2007 és 2022 között pedig a Real Madriddal gyűjtött rengeteg trófeát. A klasszis balhátvéd a 80. percig volt a pályán.

A két gárdából egy-egy játékos azonban piros lap miatt hagyta el a pályát az 1-1-re végződött rendes játékidőt követő hosszabbításban. A Fluminenséből a brazil John Kennedy a második sárga lapja után a 101. percben mehetett zuhanyozni. A második, kiállítást érő figyelmeztetését túlzott gólörömért kapta, két perccel korábban ugyanis megszerezte csapata második gólját, s mint utóbb kiderült, ez győzelmet érő találat volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.