Meseszerű, már-már valószerűtlennek tűnő találkozót örökítettek meg a kamerák az Egyesült Államokban, egészen pontosan New York városban.

Mága Zoltán
Amerikai álom: Donald Trump elolvadt Mága Zoltántól: „A nevével kampányolok.” Fotó: Blikk

A napokban itt tartották meg a New York Young Republican Club (NYYRC) hagyományos évzáró gáláját. Egy történelmi léptékű szervezetről van szó, amelynek eredeti célja a fiatal republikánus közéleti szereplők tömörítése. A gyökerei még az 1800-as évek közepéig nyúlnak vissza, ezzel az NYYRC a legrégebbi hivatalos csoport az USA-ban. Ennek megfelelően a befolyása is óriási. Ráadásul Donald Trump felemelkedése óta az egyik legfontosabb jobboldali háttérszervezetnek számít, amely teljes mértékben felsorakozott az éppen a visszatérését előkészítő politikus mögé.

Így aztán nem volt váratlan, hogy a 2023-as gálaest díszvendége az Egyesült Államok 45. elnöke volt. Az viszont már ugyancsak meglepetésszerűen hatott, hogy a világszerte ismert magyar hegedűművész, Mága Zoltán is megjelent az eseményen, sőt, főszerep jutott neki. Ő ugyanis műsort adott a díszes publikumnak: a Manhattanben megrendezett ünnepségen mintegy ezer fő vett részt, köztük közéleti személyiségek, politikusok, gazdasági vezetők és véleményformálók.

Egyébként nem Mága Zoltán volt az egyetlen magyar, aki szerepelt az NYYRC előtt. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója ugyanis köszöntőt mondott, amelyben ismertette a magyar jobboldal titkos sikerreceptjének összetevőit: Isten, haza, család. Sőt, az Alapjogokért Központ az NYYRC mellett szervezői feladatokat is ellátott az esemény létrejöttében. Ha úgy tetszik, a két szervezet közös gálája valósult meg.

Visszatérve Mága Zoltánra, a Blikk részletesen is írt a hegedűművész fellépéséről. Ebből kiderült, hogy Donald Trump állva tapsolt, így köszönte meg Mága Zoltán hegedűjátékát. „Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb személye, Földünk egyik legerősebb és legnagyobb országának korábbi vezetője a gálaesten ünnepi asztalától szinte elsőként felállva, vastapssal köszönte meg az előadásomat, majd odahívott és baráti kézfogással gratulált” – idézi a lap a művészt.

Azt is megjegyezte, hogy röviden tudott beszélni az exelnökkel, aki közvetlen és jó humorú. Azt mondta Mága Zoltánnak, hogy 

az ő nevével kampányol.

Donald Trump híres szlogenje ugyanis a „Make America Great Again”, vagyis „Tegyük újra naggyá Amerikát”. Ennek gyakori rövidítése a kezdőbetűk összeolvasása, azaz a MAGA. Végül a republikánus politikus üdvözletét küldte a magyar embereknek, és külön kiemelte, hogy nagyon sokra tartja az ország vezetőjét, Orbán Viktort, akivel jó barátságot ápol.