Egy újabb elkerülhető horrorbalesetről tett közzé videót közösségi oldalán az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt: a felvétel január 12-én hajnali kettő órakor készült az M1-es autópályán, viszonylag alacsony forgalom mellett.

DSC_170020230330 Győr

M1 autópálya 

Fotó: Rákóczy Ádám RÁ 
Kisalföld20230330 GyőrM1 autópálya Fotó: Rákóczy Ádám RÁ Kisalföld
Újabb horrorbalesetről került elő videófelvétel, csak a szerencsén múlt, hogy az utasok épségben megúszták.
Fotó: Rákóczy Ádám

A videón az látszik, hogy a külső sávban egy kisbusz halad, melyet nem sokkal később egy másik kisbusz úgy ér utol, meglöki, majd megemeli a hátulját, ennek következtében az nekiütközik a belső szalagkorlátnak és felborul.

A borulás következtében a kisbusz a belső sávba csúszik, ahol azonban rövidesen két kamion is befut: az első kamion sofőrje a balesetet figyelmen kívül hagyva tovább megy, ezzel akár két év börtönbüntetéssel is szankcionálható bűncselekményt követ el, hiszen elmulasztja a segítségnyújtást – emeli ki az MKIF posztja.

Hamarosan azonban megérkezik a második kamion is, és mivel a felborult autónak csak az alja látszódik, a másodikként érkező kamion nem tud időben reagálni és beleszalad a felborult kisbuszba,

melynek az utasai ekkor még a járműben tartózkodnak.

A szerencsétlenségek sorozatát a kisbusz mindkét utasa könnyebb sérülésekkel megúszta.

Az MKIF szakemberei a posztban kiemelik: az ehhez hasonló balesetek elkerülése érdekében fokozottan fontos, hogy fáradtan soha senki ne vezessen, ha hosszabb útra indul, akkor pedig 1-2 óránként álljon meg pihenni.