Sebességmérést hajtottak végre az angyalföldi rendőrök 2024. január 7-én az Árpád hídon 19 és 22 óra között, és 127 gyorshajtót kapcsoltak le – derül ki a Budapesti Rendőrfőkapitányság Police.hu-n közzétett tájékoztatásából. Volt, aki a megengedett 70 helyett 130 kilométer per órás sebességgel száguldott, ám mindössze 78 ezer forintos bírsággal megúszta.

Budapest, 2017. augusztus 22.A világcégeknek otthont adó Duna Tower Budapest irodaépület-komplexum két tornya (j) a főváros XIII. kerületében, az angyalföldi Duna-parton. Balra az Árpád híd részlete.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Budapest, 2017. augusztus 22.
A világcégeknek otthont adó Duna Tower Budapest irodaépület-komplexum két tornya (j) a főváros XIII. kerületében, az angyalföldi Duna-parton. Balra az Árpád híd részlete.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

A XVIII. kerületi rendőrök 2024 első hetében az Üllői úton és a Ferihegyi repülőtérre vezető úton tartottak sebesség-ellenőrzést, 

szintén sok ámokfutót sikerült nyakon csípni, 235 gyorshajtót füleltek le.

Az a sofőr, aki a megengedett 50 kilométer per órás sebességhatárt 52-vel lépte túl, tehát 102 kilométer per órával száguldott, 6 közúti közlekedési előéleti pontot és 117 ezer forint közigazgatási bírságot kapott. Ugyanebben a büntetésben részesült az is, aki a Ferihegyi repülőtérre vezető úton a 70 kilométer per órás sebességet 62-vel lépte át, tehát 132 kilométer per órával hajtott.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.