Extra

Hullámvasúton rekedt embereket kellett kimenteni a Disneylandben

Meghibásodott a Disneyland hullámvasútja. Személyi sérülés nem történt, a helyszínen sem füst, sem tűz nem volt. A hullámvasút utasait sikerült kimenekíteni. A Disney egyelőre nem reagált a történtekre.

Tizenkét embert menekítettek ki a hongkongi Disneyland meghibásodott, zárt terű hullámvasútjáról, miután a gépezet leállt és az utasok a pályán rekedtek – közölték a helyi hatóságok szerdán. 

Hong Kong Disneyland World Of Frozen Opening Visitors riding on a roller coaster at World of Frozen  at Hong Kong Disneyland on November 20, 2023 in Hong Kong, China. Today Hong Kong Disneyland officially open its World of Frozen Attraction, it is the world's first ''Frozen'' theme land. (Photo by Vernon Yuen/NurPhoto) (Photo by Vernon Yuen / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Vernon Yuen/AFP

A rendőrség és a tűzoltók helyi idő szerint 15 óra után kaptak bejelentést az esetről. Személyi sérülés nem történt, a helyszínen sem füst, sem tűz nem volt – közölte a rendőrség szóvivője. Az utasokat a bejelentés után egy órával sikerült kimenekíteni. Nagyjából 40 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A Csillagok háborúja tematikájú, zárt terű hullámvasút neonfényekkel tarkított sötét tereken megy keresztül. A Disney egyelőre nem reagált a történtekre. 

Ugyanakkor a hivatalos weboldalon található korábbi előzetes tervek szerint a hullámvasutat február 26. és március 1. között karbantartás miatt lezárják. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy a Disney nagy bejelentést tett: a következő tíz évben bővítik a parkok befektetéseit, megduplázzák a tőkekiadásokat. A tervek szerint több pénzt fektetnének be a parkokba, a különböző franchise-okból létrehozott úgynevezett élményekbe (Experience) és nem utolsósorban a forgalomba hozott termékekbe. A saját oldalukon tett bejelentés szerint ez nagyjából egy 60 milliárd dolláros beruházás lesz, amelyben fejlesztik a hazai és külföldi parkok és tematikus tengeri utazások befogadó- és termelőképességét is.

 

turizmus hullámvasút Disneyland
Kapcsolódó cikkek