BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leslie Mandoki egy videóban jelentette be, hogy ismét koncertezik az állami ünnepségen

A Leslie Mandoki Soulmates augusztus 18-án a Bazilika előtt lép fel.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetettet Leslie Mándoki zenész, zenei producer korábban a közösségi oldalán jelentette be, hogy idén az államalapítás ünnepség keretén belül újra ingyenes koncertet ad, szombaton közleményben osztott meg részleteket az eseményről.

Bavarian Film Award ceremony
Fotó: dpa Picture-Alliance / AFP

A zenész tavaly ingyenes koncertet tartott a Szent István-bazilika előtt augusztusban, de a 2022-ben tartott szintén ingyenes koncertjét a Szentháromság téren félbe kellett szakítani a közelgő vihar miatt. Akkor 

a főváros felé közelítő vihar miatt a szervezők jelezték a zenésznek, hogy a szabadtéri előadást meg kell szakítani, a döntést azonban Mándoki nem akarta elfogadni

A koncertet megszakították, majd a Facebookon elnézést kért a zenész a kellemetlenség miatt, később sajnálatát fejezte ki, hogy nem vette rögtön komolyan az operatív törzs figyelmeztetését.

Az idei koncertet a Szent István ünnepéhez kapcsolódva augusztus 18-án este ismét a Bazilika előtt tartják. A korábbi évek dalai mellett bemutatják a Soulmates nemrég megjelent új lemeze, A Memory of Our Future több felvételét – közölték a szervezők. Ezt korábban  a zenész a Bazilika előtt készített videóan már bejelentette május végén.

Az 1975 óta Németországban élő dobos, dalszerző és producer, Leslie Mandoki 1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmatest. A zenekarban számos világhírű zenész játszott és játszik együtt, a csapatnak Mandoki mellett a kezdetektől a mai napig tagja Ian Anderson és Al Di Meola. A Soulmates-beli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek, az eladott hanghordozóik száma pedig meghaladja a 350 milliót. 

A Soulmates új lemezén zenélt Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell, Jesse Siebenberg és Mark Hart (mindhárman a Supertrampből), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), Tony Carey (Rainbow) és Nick van Eede (Cutting Crew) is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.