Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában folytatja működését a Városliget Café & Restaurant 1895 – közölte az Eventrend Grouphoz tartozó társaság, amely, illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, történelmi-kulturális múltját Európa legnagyobb szabadtéri jégfelületének szomszédságában. 

küldött kép
étterem
Fotó: Schumy Csaba 

Az étterem belső terében 

erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is,

miközben a csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás élményéhez jobban illeszkedik a hely hangulata is.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett, itt középre került egy igazi csónakból készített, 12 fős karfás asztal. A nagyterem a téli sportok termévé alakult át, ahol a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezték a fókuszba a dekorációval és korabeli korcsolyákkal, sílécekkel.

A tálalást is hozzáillesztették a téli-nyári helyi aktivitásokhoz, így 

bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek.

– sorolták a megújulás részleteit.

Az étterem receptúráinak egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival. A gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. 

étterem
küldött kép
Fotó: Schumy Csaba

A pályázatnyertes anyacég

Az Eventrendhez 31 projekt tartozik, és több mint 900 munkavállalót foglalkoztat. A cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel étterem, a New York kávéház, a Centrál kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa cateringszolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.