Nico Rosberg nemcsak a motorsport ikonikus alakja, hanem csakúgy, mint a Jungheinrich a klímavédelem elősegítését támogató fenntartható technológiák elkötelezett híve és követője 

– nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

Az egykori Forma-1 versenyző a Greentech Fesztivál egyik alapítója, amely a mobilitás, az élelmezés, a mezőgazdaság, a pénzügyek, a divat és az energia területén jövőbemutató technológiák globális platformja. Nico Rosberg Forma-1-es versenyzéstől való visszavonulását követően kiemelt pártfogója lett az elektromobilitásnak és a fenntartható vállalkozási tevékenységeknek. 

Új jövőképre és smart-technológiákra van szükség bolygónk megmentése érdekében. Ilyen például a villamosítás arányának növelése, valamint a szén-dioxid kibocsátás csökkentése a gazdaság minden területén – mindenek előtt azonban a mobilitásban

– hangsúlyozta Nico Rosberg. 

Az elektromobilitás további népszerűsítése érdekében szállok versenybe a Jungheinrichhel együtt.

A Jungheinrich megalapítása óta az elektromobilitás elkötelezett híve és úttörő szerepet játszik a lítiumion-technológia alkalmazása terén. Pontosan tíz évvel ezelőtt a Jungheinrich az anyagmozgató gépek gyártói között elsőként mutatta be a szériagyártásban készülő, lítiumion akkumulátorral szerelt targoncáját.

Fenntarthatóan akarunk értéket teremteni – ez a közös cél vezérli a Jungheinrichet és Nico Rosberget

– emelte ki Dr. Lars Brzoska. 

Nico Rosberg személyében testesíti meg ez irányú elköteleződésünket és munkánkat. Közösen gondolunk ki ötleteket, dolgozunk megoldásokon és alkalmazásokon a villamosítás, az energiahatékonyság és a fenntarthatóság érdekében, hogy megmutassuk, milyen lehetőségek vannak a jövő raktárában. Új márkanagykövetünkkel, Nico Rosberggel ezt az elköteleződést fogjuk még hangsúlyosabban munkánk középpontjába állítani partnereink és a nyilvánosság számára.

Jungheinrich

Az 1953-ban alapított Jungheinrich nemzetközileg vezető vállalat az üzemen belüli logisztika területén. Anyagmozgató gépek, automata rendszerek, valamint szolgáltatások széles választékával a Jungheinrich átfogó megoldást nyújt ügyfeleinek egy kézből, az Ipar 4.0 kihívásainak megfelelően. A hamburgi székhelyű konszern világszerte 40 országban saját értékesítési vállalattal, további 80 országban pedig partnervállalatokkal van jelen. Jungheinrich több mint 18.000 munkavállalót foglalkoztat és 2020-ban 3,81 milliárd € forgalmat bonyolított le. A Jungheinrich részvényeit az MDAX-on jegyzik.

Fotó: TOM ZIORA / Jungheinrich Hungária Kft.

Nico Rosberg

Nico Rosberg 1985-ben született Wiesbandenben, Keke Rosberg Forma-1-es világbajnok fiaként. Tizenegy évet töltött versenyzéssel a Forma-1-ben és 2016-ban elnyerte a világbajnoki címet. Miután felhagyott a Forma-1-es versenyzéssel Nico Rosberg a fenntarthatóság mellett elkötelezett vállalkozóként tevékenykedik, zöld technológiákba és mobilitással foglalkozó startupokba fektet be. Monacói székhelyű vállalkozása számos projektet vezet. Nemzetközi szakértőkből álló elkötelezett csapat támogatja Monacóban, Nagy-Britanniában és Németországban. Számos sikeres start-up befektetője, mint például a Lilium, Volocopter, What3Words, Tier és Formula E. 2018-ban a fenntartható innovációk elkötelezett támogatójaként elnyerte „Az Év GreenTech Vállalkozója” címet. Egy évre rá megalapította  a GreenTech Fesztivált, amely egy globális platform a vezető zöld technológiák és fenntartható életvitel érdekében. 2020-ben megalapította a Rosberg X Racing-et, melynek egyben vezetője is és a csapattal az Extreme E versenysorozatban szerepel. Az Extrem E versenysorozat a klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet és bolygónk jövője érdekében az elektromos meghajtású járművek minél nagyobb arányú elterjedését támogatja a kisebb szén-dioxid kibocsátás érdekében.

www.nicorosberg.com