Vettél már rész olyan eseményen, amelyen a dekoráció ízléstelen vagy túlzó volt, esetleg teljesen hiányzott? Nem csoda, ha nem tudtad felhőtlenül jól érezni magadat, hiszen a közérzetünkre nagy hatással van az, milyen az a helyszín, ahol a következő pár órát fogjuk eltölteni.

Slampos: még egy csokor virág vagy egy asztaldísz sem került elhelyezésre?

Csicsás: gyöngyök és csillámok mindenhol, még a koktélodban is glitter ragyog?

Akár túl sok, akár túl kevés – ha a dekoráció nem megfelelő, akkor a vendégek könnyen azt gondolhatják, hogy a házigazda nem sok erőfeszítést tett annak érdekében, hogy barátságos légkört teremtsen, ehhez pedig kellemetlen érzés párosulhat.

Ha rendezvényszervezés előtt állsz, fontos, hogy a dekoráció megtervezésének minden részletére nagy hangsúlyt fektess – még arra is, hogy hogyan néz ki a tálalóasztal.

Rendezvényszervezés előtt fontos, hogy a dekoráció megtervezésének minden részletére nagy hangsúlyt fektess.
Fotó: Pexels

5 tipp, hogy tökéletes hangulatot teremts

Egy szépen és ízlésesen berendezett rendezvényhelyszín emlékezetessé teheti az alkalmat, fokozhatja a jókedvet, és barátságos hangulatot teremthet, aminek köszönhetően mindenki nyitottabbá válik, így az ismeretlenek is gyorsan közös témára találhatnak.

Szervezőként nincsen egyszerű dolgod, azonban érdemes erőfeszítéseket tenni a vendégek elégedettsége érdekében, hogy azt gondolják, Te aztán mindent megtettél, hogy jól érezzék magukat!

1. Válassz tematikát.

Születésnapi bulit szervezel? Miért ne lenne olyan témájú a buli, amely kapcsolódik az adott személyhez? Ha a hobbija a fotózás, osszatok ki eldobható kamerákat, és díszítsétek a termet a műveivel.

2. A világítás sokat jelenthet.

Lehet, hogy eddig nem is gondoltál rá, de a terem megvilágítása is sokat számít. Mivel senki nem szeretne a sötétben tapogatózni, érdemes díszes füzérekkel és LED-ekkel díszíteni a helyszínt!

3. A virágok mindig beválnak.

A virágok természetes szépséget és frissességet kölcsönöznek bármely eseménynek. Ezeket vázában az asztalra vagy akár a mennyezetre aggatva is felhasználhatod.

4. Egyszerű, de nagyszerű.

Fontos, hogy megtaláld az arany középutat a lapos és a túlzó díszítés között. Legyen a dekor egyszerű, elegáns, és ne legyen túl zsúfolt: ebben az esetben is érvényes a mondás, a kevesebb néha több.

5. Ügyelj a részletekre.

Az apró részletek nagy változást hozhatnak: egy szép színű szalvéta, tálca vagy pohárkészlet is lehet annyira elbűvölő, hogy a vendégek sokkal jobban fogják érezni magukat tőle!

Ha már a szalvétánál, a tálcánál és a pohárkészletnél tartunk, arra is fontos odafigyelni, hogy a kínálóasztal hívogató legyen a vendégek számára, hiszen könnyen lehet, hogy csak ez az egy részlet áll annak az útjába, hogy a te rendezvényed legyen a legtökéletesebb parti, amelyen valaha részt vettek!

Fontos, hogy megtaláld az arany középutat a lapos és a túlzó díszítés között.
Fotó: Pexels

Tippek a gyönyörű tálalóasztalért

Sokkal egyszerűbben és könnyebben varázsolhatod az asztalokat hangulatossá, mint gondolnád! Elég megfogadni néhány tanácsot, amelyek alapján érdemes megtervezni ezeket a részleteket.

Színek, színek és színek!

A színes étkészletek, terítők, szalvéták hívogatóbbá tehetik az asztalt, így ha teheted, szerezz be különleges csészéket, tányérokat, amelyek kiegészítik az asztalon található finomságokat.

Ízléses díszek mindenütt!

Az asztalra nem csak virágokat érdemes helyezni: gyertyák, szobrok, vázák vagy más díszítőelemek is hangulatossá tehetik a tálalóasztalt, vagy akár saját készítésű dekorációs elemeket is készíthetsz, például süthető gyurmából.

Magasságvariációk?!

Így van! Sokat számít az, hogy az asztalon csak egymás mellett hevernek-e a finomságok, vagy dimenziókat teremtesz. Használj többszintes tortaállványt vagy tálcát, hogy több ételt mutathass be ízlésesebb formában!

Játssz a textúrákkal!

A terítők, futók és alátétek összehangolása is nehéz döntés lehet – itt törekedj arra, hogy szépen mutassanak, mégis különböző anyagból készüljenek. Egy gyűrt anyagú terítő egy csipkés futóval? Csodálatos választás!

A legfőbb: szép ételek!

A gyönyörű ételek rendelése a legfontosabb lépés egy asztal vonzó megjelenéséhez. Keress olyan falatokat és szendvicseket, amelyek megjelenése tökéletes, hívogató és mutatós.

A gyönyörű ételek rendelése a legfontosabb lépés egy asztal vonzó megjelenéséhez.
Fotó: Pexels

Az Oryx Ízek pontosan tudja, mire vágynak a meghívottak!

Az Oryx Ízek egy családi vállalkozás, amelynek termékei hosszú távú kísérletezések eredményei: szendvicsei, hidegtálai és falatkái bármely eseményre felhelyezik a koronát.

Ezek pedig nem csak finomak, de látványosak is!

Ételei sokféle színes összetevőből készülnek, fűszerekkel és zöldségekkel, amelyek segítségével falatkái és szendvicsei igazi műalkotássá válnak.

Hatalmas kínálat, rengeteg szép, élénk és bájos finomsággal: válassz a tematikának megfelelő ételeket, hogy tökéletes lehessen az összhang!

Ha valami igazán különlegesre vágysz, a hagyományos szendvicsek mellett szendvicstortát, koszorút vagy különleges hidegtálakat is rendelhetsz, amelyektől biztosan tátva marad a vendégek szája!

Válassz szép, kreatív szendvicseket és harapnivalókat, hogy egy lépéssel közelebb kerülhess a tökéletes kínálóasztalhoz, ezzel együtt pedig az évtized rendezvényéhez is!

Ha a legtutibb cateringcéget keresed, akkor most megtaláltad!