Hirdetés

A magnézium világa: 10 különböző típus és hatásuk a szervezetre (x)

A magnézium létfontosságú ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen a szervezetünk optimális működéséhez. Szerepe kiemelkedő: több mint 300 enzimatikus reakcióban vesz részt, hozzájárulva az energiatermeléshez, az izomműködéshez, az idegrendszer szabályozásához és a csontok egészségének fenntartásához. Fontos megjegyezni, hogy különböző magnéziumformák különböző hatásokat és előnyöket kínálnak, ezért lényeges, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

A magnézium fontos ásványi anyag, amelyet főként az étkezéssel viszünk be. Számos természetes forrásból származhat, beleértve a zöld leveles zöldségeket, hüvelyeseket, dióféléket, halakat, tenger gyümölcseit, avokádót, étcsokoládét és banánt. Bár ezek az ételek jelentős magnéziumforrások, előfordulhat, hogy nem biztosítanak elegendő mennyiséget a szervezetünknek. Ilyen esetekben érdemes étrend-kiegészítőket alkalmazni. Fontos megjegyezni, hogy a magnézium különböző formákban létezik, és mindegyik típus más-más előnyöket kínál.

Fotó: biomenu.hu

Magnéziumtermékek vásárlása >>>

 

1. Magnézium-glicinát vagy biszglicinát: Nyugtató hatású, segít az alvászavarok és a szorongás kezelésében. Kiválóan felszívódik, és kevésbé okoz hasmenést.

2. Magnézium-malat: Különösen hasznos krónikus fáradtság szindrómában szenvedőknek, mivel segíti az ATP- (adenozin-trifoszfát) termelést, amely az energiatermelés kulcsa a sejtekben. Növeli az energiaszintet és csökkenti az izomfájdalmakat.

3. Magnézium-taurát: Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást és javítja a szívfunkciókat. Különösen hasznos a magas vércukorral küzdők számára. 

4. Magnézium-citrát: Az egyik legjobban felszívódó magnéziumforma. Különösen hasznos székrekedés esetén, mivel enyhe hashajtó hatása van. Emellett segíthet a stressz és a szorongás csökkentésében, valamint az izomgörcsök enyhítésében.

5. Magnézium-oxid: Magas a magnéziumtartalma, de kevésbé szívódik fel hatékonyan. Gyakran használják savlekötőként és hashajtóként. Előnye, hogy olcsó és nagy dózisokban is hozzáférhető.

6. Magnézium-klorid: Kiválóan felszívódik, és gyorsan növeli a szervezet magnéziumszintjét. Külsőleg alkalmazva (például magnéziumolaj formájában) gyorsan enyhíti az izomgörcsöket és fájdalmakat. Támogatja az általános egészséget és a méregtelenítést.

7. Magnézium-laktát: Könnyebben emészthető, mint sok más magnéziumforma, így ideális érzékeny gyomrúak számára. Támogatja az energiapótlást és javítja az általános közérzetet. Étkezés közben érdemes bevenni.

8. Magnézium-L treonát: Ez a forma képes áthatolni a vér-agy gáton, így közvetlenül hat az agyra. Javíthatja a kognitív funkciókat, a memóriát és támogathatja az idegrendszer egészségét.

9. Magnézium-szulfát: Ismertebb nevén Epsom só, gyakran használják külsőleg fürdősóként. Gyorsan felszívódik a bőrön keresztül, és remekül enyhíti a stresszt, az izomfájdalmakat, csökkenti a gyulladást és segíti a méregtelenítést.

10. Magnézium-orotát: Az orotsavval kombinált magnéziumforma támogatja a DNS és RNS szintézist, így szerepe van a sejtek regenerációjában és az energia-anyagcserében. Előnyös lehet a szív egészségéhez és az általános vitalitáshoz.

A magnézium létfontosságú az egészségünk szempontjából, és különböző formái különböző előnyökkel járnak. Az egyes típusok más-más módon hatnak a szervezetünkre, így érdemes szakember segítségét kérni a legmegfelelőbb kiválasztásához. A magnézium rendszeres alkalmazása hozzájárulhat a jobb egészséghez, a fokozott energiaszinthez és a jobb életminőséghez.

Biomenü termékek 100%-ban természetes alapanyagokból >>>

Akciós étrend-kiegészítők és vitaminok vásárlása >>>

 

 

magnézium étrend kiegészítő életminőség egészség
Kapcsolódó cikkek