Csütörtökön borult lesz az ég, és délnyugat felől sokfelé alakul ki kiadós eső, zápor. Országszerte lesz csapadék. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. Kettős fronthatással számolhatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 10 és 15 fok között alakul.

Pénteken északnyugaton már csak elszórtan, délen és keleten még több helyen várható eső, zápor, sőt zivatar is. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. 9 és 19 fok között alakul a hőmérsékelt – a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Szombaton marad a borongós időjárás. Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte csak szórványosan, estétől ismét egyre több helyen alakul ki eső, amit északnyugaton és a hegyekben havas eső, havazás válthat fel. 3 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet – északnyugaton télies idő lehet. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél.

Vasárnap hajnalban több helyen lehet havas eső, látvány havazás, majd a délelőtt folyamán ismét folyékony halmazállapotú csapadék valószínű. Délutánra az eső a Dunától keletre eső területekre korlátozódik, és fokozatosan gyengül az intenzitás. Mindössze 4-9 fok lesz délután, ráadásul a viharossá fokozódó északnyugati szél tovább ront a hőérzeten.

Hétfő hajnalban még lehet csapadék a Duna-Tisza-közén, majd csökken a felhőzet, változóan felhős, részben napos idő ígérkezik. A fagyos reggel után 9-11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden erősen felhős időre van kilátás, de számottevő csapadék nem lesz. A délnyugati szél több helyen lesz erős. 15 fok köré melegszik a levegő.