Pénteken egy gyenge hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet – délkeleten lehet még kánikula.

Szombaton a többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, eső nem alakul ki. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a ragyogó májusi napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja. Kizárt a csapadék. Mérséklődik az eleinte még élénk légmozgás. Kellemes időnk lesz 23-29 fokos csúcsértékkel.

Hétfőn egyelőre marad a napos, gomolyfelhős, nyárias időjárás. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő, tehát ismét lehet kánikula. A délnyugati szél néha megélénkül.

Kedden egy hidegfont okoz felhősödést és szórványosan záporokat, zivatarokat. Az északnyugati szél is többfelé megerősödik. 25 fok köré csökken a hőmérséklet.

Szerdán a front mögött csökken a felhőzet, már csak a keleti területeken fordulhat elő zápor. Az északkeleti szél élénk lesz. Felfrissül a levegő: délután 22 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk.