A kormány szerdai ülésén valószínűleg nem lesz előterjesztve az inflációt ellensúlyozó intézkedéscsomag – jelentette ki a kabinet ülése előtt Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes. Ennek okaként Remišová azt nevezte meg, hogy a Szolidaritás és Szabadság pártja (SaS) további feltételeket támasztott a versenyhivatallal (PMÚ) kapcsolatban – számolt be az Új Szó.

Azt hittem, érvényes az, amiben megegyeztünk a hétfői (május 9.) koalíciós tanácson. Aztán megtudtam, hogy az egyezség nem érvényes és a csomag valószínűleg nem kerül a kormány elé. Az adóbónusz elfogadását Sulík ahhoz a feltételhez köti, hogy az SaS jelölhesse a versenyhivatal új elnökét

  – mondta Remišová.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes
Veronika Remišová szlovák miniszterelnök-helyettesFotó: Facebook

Azt is hangsúlyozta, hogy 

a függetlenül működő ellenőrző hivataloknál, mint például a PMÚ, a Közbeszerzési Hivatal vagy a Számvevőszék, pártja nyilvános versenypályázat kiírását szorgalmazza a vezető posztra. 

Az ilyen hivatalokra egyetlen miniszter vagy párt sem tekinthet úgy, mint a saját hűbérbirtokára

 – hangsúlyozta.

Azt is megjegyezte, hogy az adóbónusz a munkavállaló szülők adóját csökkentené. Az újabb kialakuló konfliktus ellenére Remišová leszögezte, hogy pártja nem akarja elhagyni a kormánykoalíciót vagy blokkolni egyes törvényjavaslatokat.