Sokszor adódhat a kérdés, hogy ki használja még a lassúságáról híres Internet Explorer böngészőt.  A szlovák állam egyes elektronikus szolgáltatásai továbbra is megkövetelik az Internet Explorer böngésző használatát az elektronikus beadványok engedélyezéséhez, így a szlovák belügyminisztérium is használja még a böngészőt – számolt be az Új Szó.

A belügyminisztérium dolgozik a szolgáltatások módosításán, hogy azok működését ne korlátozzák a böngészők. A módosítások azonban nem csak a végrendszereket érintik, hanem a tárca valamennyi elektronikus szolgálatában közös infrastrukturális elemeket is. Ezért ez egy hosszabb távú tevékenység, amely a közbeszerzési eljárásoktól is függ

 – közölte a sajtóosztály.

MILAN, ITALY - OCT. 20: Windows Internet Explorer 9 presentation at SMAU, international fair of business intelligence and information technology October 20, 2010 in Milan, Italy.
Fotó: Shutterstock

Az informatizációs minisztérium is megerősítette, tud arról, hogy a belügyi tárca egyes elektronikus szolgáltatásokhoz Internet Explorert használ, például az állandó vagy átmeneti lakhely beírásához. 

A fent említett ügyben kialakult helyzet sürgős megszüntetése érdekében aktívan kommunikálunk a belügyminisztériummal

 – tette hozzá.

A Microsoft június 15-én szüntette meg az Explorert, az Explorer-alapú webhelyek és alkalmazások viszont ugyanúgy működnek tovább. 

Hivatalosan is eltemették az Internet Explorert

Immár impozáns sírköve is van a 27 év után nyugdíjazott böngészőnek.