BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokáig elhúzódhat Tordai Bence ingatlanügye

Az igazságügyi szakértő a bíróság által elrendelt bizonyítási eljárás keretében vizsgálja azt, hogy Tordai Bence szabálytalanul építette-e a II. kerületi házát, amelynek becsült értéke 150 millió forint – írta meg a Magyar Nemzet.

A politikus a szóban forgó telket még 2016-ban vásárolta, azon egy parasztház állt. Bár eredetileg ezt akarta átépíttetni, azonban végül egy teljesen új ház került az eredeti helyére. Bár nem cáfolta, hogy teljes egészében eltűnt a parasztház a telkéről, azonban szerinte ő nem hibázott, és minden szabályszerűen történt.

A portál szerint Tordai az április 11-i helyszíni szemle során nem válaszolt az újságírók kérdéseire, és az igazságügyi szakértő sem mondott semmit,

mindössze annyit árult el, hogy nem tudja megmondani, mikor lesz eredménye a vizsgálatnak.

Az építkezés miatt egyébként több eljárás is zajlik.

A Párbeszéd elnöke perben áll a kormányhivatallal, amely a bírósági procedúra miatt felfüggesztette a már megkezdett építkezést. A rendőrség csalás és más bűncselekmény miatt vizsgálatot folytat a kivitelező ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.