Az ársapka kiterjesztését sürgette egyes strandbelépőkre az MSZP pártigazgatója kedden. Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, ki kell terjeszteni az ársapkát a természetes vizek melletti strandok belépőire, mivel a magyar családoknak egyre nehezebben megfizethető a nyaralás.

Hozzátette: magas az az üzemanyagár, a szállásköltség, és ehhez jön még az irreálisan drága strandbelépő. Közölte, az MSZP azt javasolja, hogy hatszáz forintban maximálják a felnőttbelépő árát a szabad vizek, a természetes tavak melletti fizetős strandokon.

Megjegyezte, a hírek szerint a Balaton környéki strandokon 30-50 százalékkal drágultak a belépők, ezért különösen aktuális ez a kérdés, hiszen egy négytagú családnak ötezer forint a strandolás.

Molnár Zsolt cselekvésre kérte a kormányt, jelezve, ha nem történik semmi, pártja kezdeményezni fogja az ártörvény módosítását a strandbelépők árának maximálása érdekében, amit ő „fürdősapkának” nevezett. Elmondta, országgyűlési határozati javaslatot is benyújtanak az önkormányzatok kompenzálása érdekében, mert a belépők hatósági árassá tételét nem az ő kárukra akarják megvalósítani.

Az MSZP-s képviselő elmondta, középtávú céljuk, hogy ne legyenek fizetőkapuk, drótkerítések, belépők a természetes vizek, különösen a tavak melletti strandok esetében.