Kedden a sok napsütést eleinte csak fátyolfelhők zavarják, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet. Kezdetben csak északnyugaton, majd estétől szórványosan máshol is várható zápor, zivatar – írta a Köpönyeg.hu. Estétől az északnyugati szél is megerősödik. 26–27 fokos nyárias meleg lesz.

Napsütéses nyári idő vár ránk a hét közepén.
Fotó: Löffler Péter / Dunántúli Napló

Szerdán a reggeli, délelőtti órákig az erősen felhős égből elszórtan lehet még záporeső. Déltől északnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap, azonban keleten még ekkor is lehetnek záporok, zivatarok. Nyárias meleg lesz országszerte: 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Eleinte erős lehet az északnyugati szél.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, de zápor csak elvétve fordul elő. Az északnyugati szél élénk marad. A maximum-hőmérséklet 23–24 fok körül valószínű.

Pénteken észak felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Az északi szél többfelé lesz erős. 21–26 fok várható.

Szombaton és vasárnap is nap sok napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar csupán néhol alakul ki. 20 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk délutánonként.