Kedden délelőtt még inkább csak fátyolfelhők zavarják a napsütést, majd délután északnyugat felől vastag felhők érkeznek, és egyre többfelé várható zápor, zivatar – írta a Köpönyeg.hu. Eleinte a déli, délutántól az északnyugati szél erősödik meg. 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Balaton,,Hungary,-,July,14,,2018:,People,Swimming,In,Blue
Fotó: Shutterstock

Szerdán a csapadékos hajnal és a párás reggel után, napközben már sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 29 fok között alakul. A délies szél néha megélénkül.

Csütörtökön a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól északnyugaton, északon már zápor, zivatar is kialakul. A szél északnyugatira fordul és egyre jobban megélénkül. 30 fok körüli hőség lesz.

Pénteken az ország nyugati felén az erősen felhős égből többfelé várható eső, zápor, zivatar. Keleten még kitart a napos, meleg idő. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Nyugaton 25, keleten 30 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kelet felé mozog a csapadéksáv, ezért már országszerte valószínű eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek! Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Erős lehűlés várható, a tartósan esős tájakon 20 fok körül marad a maximum.

Vasárnap a viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. 24-25 fokos, mérsékelten meleg idő várható.