Lezárult az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Kaposvári járásban” című projekt, melynek célja volt, hogy a kevésbé fejlett régiókban lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése az állampolgárok és a vállalkozások körében – közölte lapunkkal a vállalat.

A projekt 465,35 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM NET Zrt.-nél a Kaposvári járásban” című projekt célja volt, hogy a kevésbé fejlett régióban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése is megvalósuljon.

Két újabb országrész kapott szupergyors netet

Hat évig tartott, de már a Devecseri és a Békéscsabai járásban is mindenütt legalább 30 megabit per másodperces az internetes hálózati végpontok sávszélessége. A beruházás döntően uniós forrásból történt.

A hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében végzett hálózatfejlesztés Kaposvár járás 28 településén jött létre.

A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lett. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével nyújtott támogatás útján valósult meg.