Ingatlan

Új székházat épít a Mol

A több mint negyven országban tevékenykedő Mol-csoport tavaly meghirdette a következő 15 évre szóló stratégiáját, az ambíciózus terveinek megfelelően egy olyan székház építésébe is belekezd, amely megfelelő munkakörülményeket biztosít a multinacionális vállalatcsoport központjában dolgozó kollégáknak. Az új székházat MOL Campusnak fogják hívni.

A Mol-csoport új székházát a XI. kerületben, a Kopaszi-gát mellett születő új városnegyedben, a BudaParton építi majd fel. A 28 emeletes épület magassága 120 méter lesz. A toronyházban 2500 munkaállomás lesz majd, a teljes bruttó szintterület pedig megközelítőleg 83 ezer négyzetméter lesz. A Mol tulajdonában álló telken épülő irodaház előreláthatólag 2021-re készül el.

Budapest, 2017. október 2.
Ratatics Péter, a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Mol) fogyasztási szolgáltatásokért felelõs igazgatója (b), Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere (b2), Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója (b3) és Nigel Dancey, a Foster + Partners londoni építésziroda tervezõje bemutatja a Mol-csoport új központjának terveit a fõvárosi Öbölház Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2017. október 2-án. Új székházat épít a Mol-csoport a fõvárosban, a Kopaszi-gáton, a Mol Campus a régió legmodernebb, legkorszerûbb és leginnovatívabb irodaháza lesz.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Mol 2030-as stratégiájával összhangban döntött úgy, hogy megépít egy olyan inspiráló, a Mol-csoport eredményeit és ambíciózus terveit megfelelően kifejező, a dolgozókat középpontba állító székházat, amely kilép a tradicionális keretekből és a leginnovatívabb munkakörnyezetet hozza Magyarországra.

A világ legelismertebb építészirodái között számon tartott Foster + Partners által megálmodott épület a fejlődés, a modern szemlélet és az egység szimbóluma lesz Budapest látképében. Az épület megvalósításában az építésziroda magyarországi partnere a FintaStúdió lesz.

A Mol munkatársai jelenleg 5 kerületben, 11 épületben dolgoznak a magyar fővárosban, amely már-már rendkívül megnehezíti a hatékonyan működő szervezeti struktúrát. Azért, hogy a cégcsoport a korábbi évtizedekben elért sikereit meg tudja ismételni, egy olyan központ szükséges, amely a modern kor elvárásainak mindenben megfelel, és ahol egy területen tud a MOL összes budapesti munkatársa a legmodernebb munkakörülmények között dolgozni – közölte a Mol.

Mol-csoport Mol
Kapcsolódó cikkek