Ingatlan

Nyáron érdemes ingatlant vásárolni

Ugyan az év első felében fellendült az ami az árakban is megmutatkozik, nyáron valószínűleg ismét beköszönt az uborkaszezon.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint július–augusztusban még komolyabban kell vennie az érdeklődőket az eladóknak, a vásárlóknak pedig azt javasolja, tartsák nyitva a szemüket, mert könnyebb lesz alkudni.

Az ingatlanpiacra évekre visszamenően jellemző, hogy nyáron egy megtorpanás tapasztalható, és az idei esztendő sem lesz kivétel ezalól.

Gadanecz kifejtette, ha egy lakástulajdonosnak eladási szándéka van, akkor mindenféleképpen komolyan kell majd vennie az abban az időszakban érkező jelentkezőket, mert kevés komoly vevő lesz a piacon.

Fotó: Kallus György / VG

Aki ingatlanvásárlásban gondolkozik, nyáron jó üzletet köthet

A megtorpanás akár fél évig is eltarthat:

Az árazásnál hasznos lehet ingatlanos segítségét igénybe venni, mert ő tudja, hogy a keresleti oldalon adott pillanatban jelen lévő vevők mire érzékenyek, hogyan lehet gyors döntésre sarkallni őket. Ezt meg kell lovagolni, és ha jól csináljuk, akkor az minimális behatással lesz az adásvétel végső összegére

– magyarázta Gadanecz Zoltán.

A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról is szót ejtett, egyelőre bizonytalan a teljes ingatlanpiac. Ha az átoltottsággal le lehet törni a vírus terjedését jelentősebb ideig, akkor valószínűleg fölfelé halad, de erre sincs garancia.

Gadanecz Zoltán a vásárlóknak azt javasolta, mivel a kereslet szűkülni fog, az uborkaszezonban alkuképesebbek lesznek az eladásra kínált ingatlanok.

Elmondása szerint, aki komolyan gondolkozik ingatlanvásárlásban, annak érdemes ebben az időszakban lépnie, mert a tapasztalatok szerint ilyenkor igazán jó üzleteket lehet kötni.

ingatlanok ingatlanpiac lakásvásárlás
Kapcsolódó cikkek