Egy páneurópai egységbe vonja össze a kereskedelmi ingatlanfejlesztő, valamint a vagyonkezelő üzletágát a Futureal csoport. Az új egység irányítását Karol Pilniewicz, a Futureal Investment Partners vezérigazgatója és befektetési igazgatója, és David Hendrych, a Futureal pénzügyi és operációs igazgatója veszi át azzal a céllal, hogy a szinergiákat kihasználva tovább erősítsék a vállalat zöldbefektetéseit és nemzetközi ingatlanpiaci jelenlétét. Karol Pilniewicz a befektetésekre, az eszközteljesítményre, a bérbeadásra és a kereskedelmi csapatok napi szintű támogatására összpontosít, míg David Hendrych a beszámolókért, illetve a pénzügyi és működési feladatokért felel – közölte a cégcsoport az új szervezeti egység működéséről.

Tatár Tibor
Tatár Tibor beszédet mond az Etele Plaza alapkőletételi ünnepségén 2018 novemberében.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az új stratégiával teljes mértékben egyetértett Tatár Tibor, a Futureal Development korábbi vezérigazgatója, aki időközben azonban úgy döntött, hogy csaknem 20 év után, személyes okok miatt elhagyja a vállalatot. 

Tatár Tibornak kiemelt szerepe volt abban, hogy 

a Futureal Development a régió egyik legnagyobb fejlesztőjévé és befektetéskezelőjévé vált, amely 500 ezer négyzetméteren több mint 1,6 milliárd euró értékben valósított meg kereskedelmi és irodaprojekteket. 

„Beruházásaink olyan teljes városrészeket hoztak lendületbe, mint a Corvin Sétány vagy a Dél-Buda Városközpont. Hatalmas megtiszteltetés volt közösen felépíteni és sikerre vinni az üzletágat az elmúlt két évtizedben” – mondta Futó Gábor, a Futureal csoport társalapítója és társtulajdonosa.  

A Futureal csoport nemzetközileg ismert az irodai, ipari, kereskedelmi, valamint lakóingatlan-fejlesztéseiről és beruházásairól. 

Alapítása óta a cégcsoport portfóliója több mint négymillió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, hatmilliárd eurót meghaladó értékben.

A Futureal kiváló szakértői csapatát irányítva számos, a közép- és kelet-európai régió meghatározó kereskedelmi projektjének fejlesztésben vehettem részt. Büszke vagyok a Futurealnál felépített csapatunkra, akik arra hivatottak, hogy a jövőben még nagyobb sikereket érjenek el 

– mondta Tatár Tibor.

A jövőben a Futureal közép-európai tevékenységét egész Európára törekszik kiterjeszteni, nagyobb hangsúlyt fektetve a kereskedelmi ingatlanok felújítására és átalakítására. A piacon hirtelen hatalmassá nőttek az elvárások azokkal a kereskedelmi épületekkel szemben, amelyek elavultak vagy az új ESG- és energetikai követelmények tükrében gyorsan korszerűtlenné válnak. 

Mindeközben a Futureal csoport aktív befektető marad az irodai, kiskereskedelmi, logisztikai és BTR-szektorban is, közel kétmilliárd euró értékű eszközt kezelve az EMEA- (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió különböző országaiban.