Kiskereskedelem

A H&M is száműzi a műanyag zacskókat

A H&M is papírzacskókat ad majd az eladott termékei mellé, azonban ezt már a vásárlóknak kell megvenniük.

November 19-től leváltja az eddig használt újrahasznosított anyagból készült műanyagzacskóit, és ezentúl kizárólag papírzacskókat használ a H&M a magyarországi üzleteiben – olvasható a cég közleményében.

A papírzacskók újrahasznosított anyagból készülnek és 40 forintba kerülnek, mellyel a H&M ösztönözni akarja a vásárlóit, hogy használják többször a már megvásárolt zacskót vagy hozzák magukkal saját textilszatyraikat.

A papírzacskókból befolyó összeg felével, azaz minden egyes eladott darab után 20 forinttal a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját akarják támogatni.

Fotó: AFP

A H&M közleménye szerint a vállalat már évek óta dolgozik azon, hogyan lehetne a leghatékonyabban újrahasznosítani a megunt és elhasználódott ruhákat: számos textilhulladékot (megunt ruhákat, törülközőket) az üzletekben megtalálhatók ruhagyűjtő dobozokban lehet leadni amiért cserében kupont adnak, melyet a következő vásárláskor fel lehet használni.

Lassan elemészt minket a szemét, de van rá megoldás

Alapvetően a multik tehetnek arról, hogy a világot elárasztotta a műanyag szemét, ugyanakkor nem csak ők felelősek ezért.

 

papír zacskó műanyag zacskó wwf H&M
Kapcsolódó cikkek